Sign up your free travel blog today!
Email: Password:
My Blog My Photos My Diary My Movies My Map Message Board
Buy DVD

Buy Gift Voucher

Met Gidsie op stap.....
No Photos 24th Jul 2006
Bali!

Hoihoi vanaf Bali!
Eergisteren vanuit Malang naar de Bromo (vulkaan; eigenlijk Bromoplateau waarin 3 vulkanen staan waarvan Bromo er 1 is). Prachtige zonsondergang vanaf een vieuwpoint! Daarna, het werd steeds kouder, naar ons hotel. Beetje sherpa-idee kregen we allemaal. We hadden allemaal veellaagse kleding aan omdat het alsmaar kouder werd..... Rond 10en naar bed en om half 4 weer op. Toen ik wakker werd vroeg ik me af of mijn darmen dusdanig van streek waren geraakt 's nachts dat het nogal naar rotte eieren rook in mijn kamer.... Nee dus, de Bromo stoot steeds zwaveldampen uit en 's nachts was de wind richting ons hotel op de buitenste kraterrand gewaaid. Veel gehoest alom. Te voet, sommigen op een paardje, in het donker richting Bromo gelopen. Daarna nogal stijgen richting de trap de krater van de Bromovulkaan op. Sjoerd, een van mijn vrienden in de groep (een van de 2 vijftienjarige jongens die me zo lekker veel vragen) heeft astma en kon op enig moment echt niet hoger i.v.m. o.a. de sterke zwavellucht. Dus hij en ik hebben onze eigen zonsopkomst gezien die ook helemaal geweldig was! Daarna terug naar het hotel. Het Bromoplateau is een grote, grijze, stoffige vlakte. toen wij terugliepen kwamen er steeds galopperende paardjes (met berijders) langs. Prachtig! Ik dacht dat ik in Mongolie was!. Hoe dan ook: ontbijtje in hotel, hup in de kleine busjes naar de grote bus (uurtje verder) en door naar Bali. Vlak voor de haven op Java nog heerlijk geluncht met uitzicht op zee. Daarna met de boot over. 's Avonds in Lovina aangekomen. De groep heeft geen behoefte meer aan georganiseerde excursies dus ik heb eigenlijk een beetje vrij en vakantie. FF wennen; geen boek bij me. Gelukkig zijn hier boekwinkels, is er een zwembad bij het hotel en hebben ze cocktails (heb nog een afspraak met Maaike (bijna 18) om cocktails te drinken!). Verder heb ik nog wel wat dingetjes te regelen, dus ik zal me niet echt vervelen. Morgenavond trouwens nog met een deel van de groep een bbq bij het strand. Ook niet slecht!
Grappig is dat ik, voordat ik op pad ging, dacht: als ik de eerste reis maar achter de rug heb, dan gaat het vanaf dan makkelijker. Nu denk ik: gatver, zondag krijg ik een nieuwe groep. Nou ja, zo zwart wit niet natuurlijk! En de volgende reis wordt qua voorbereiding en organisatie natuurlijk een stuk makkelijker dan deze eerste reis.
Gisteravond lekker zitten kletsen en roddelen met Eveline Vos. Zij is een doorgewinterde Djoser-Indonesie-reisleidster die ook in juni in Leiden bij de inwerkmiddag was. Heb de laatste 1 1/2 week so wie so al veel sms- en telefonisch contact met haar gehad; REUZE handig!
Mijn laatste avond met deze groep is Patries (jullie weten wel toch, met haar samen heb ik de inwerkreis op Sumatra gehad in de groep van Corinne) ook hier! Gaan we biertjes drinken samen!
Dan nog: ik wil heel graag een aantal mensen persoonlijke mailtjes sturen maar het ontbreekt met aan de tijd daarvoor. Dat komt o.a. door de enorm trage internetverbindingen... Dus: ik denk echt aan jullie allemaal!
Tot de volgende keer maar weer, ik ga nu naar de zon!

Next: Laatste dag op Bali
Previous: Hallo alweer!591 Words | This page has been read 189 timesView Printable Version