Sign up your free travel blog today!
Email: Password:
My Blog My Photos My Diary My Movies My Map Message Board
Buy DVD

Buy Gift Voucher

Met Gidsie op stap.....
No Photos 7th Feb 2008
Chobe

Het begin van deze reis is veelbelovend! Groep gaat heel leuk met elkaar om (en met mij...). Zijn vanmorgen op gamedrive geweest in Chobe National Park en hebben zowaar 8 leeuwen gezien (arme vorige groep; zij niet). Verder veel olifanten, maar die liepen op de weg buiten het park!
Vanmorgen ben ik naar het winkelcentrum geweest met Eugene om te kijken of ik nog aanvullingen kon kopen voor de schooluniformpjes voor de School onder de Boom (zie: 
http://www.everyoneweb.com:80/schoolonderdeboom/ ). Er lopen altijd een aantal straathonden rond en, nou ja, jullie kennen mij.... 1 van de honden had een manke poot en een wond aan haar oor. Toen ik de supermarkt uitkwam zag ik daar twee vrouwen waar een aantal van die honden omheendromden. Ze probeeerden een blikje op te maken waarin een desinfecterende en vliegafwerende zalf zat. Ik ben op ze toegestapt en heb ze met het blikje geholpen. Uiteraard raakten we aan de praat. De ene dame is een maand of 2 geleden begonnen met het voederen van een aantal van die honden (toen ik vroeg hoe ze aan het geld kwam zei ze: ach, voor 2 pula (plm 25 eurocent) per dag kon ze aan genoeg botten komen) en nu verzorgde ze dus ook hun wonden. Geweldig, he? Dat is wat mij dan heel blij maakt. Vervolgens liepen we terug naar waar de bus geparkeerd stond en daar sprong opeens iemand voor me..... Sandra!Sandra werkt als receptioniste hier in de Chobe Safari Lodge en ik heb van meet af aan goed contact met haar gehad. Lachen, beetje kletsen, elkaars hand vasthouden (heel gewoon in deze landen!). Maar helaas was ze vorige week en deze week vrij. En nu kwam ik haar maar zo tegen. Lekker staan beppen en giechelen zo bij de winkels. Leuk hoor!
Vervolgens gingen Eugene en ik "even" diesel tanken... De Shell had geen diesel (misschien vanmiddag, misschien morgen) dus naar de Engen. Daar stonden laaaaaaaaange rijen bij de dieselpompen. We hebben er een hele tijd gestaan, schoten 2 of 3 plaatsjes op en toen had Eugene er genoeg van. Dus na een tijd in de zon te hebben gewacht maar weer afgedropen (da's wel een beetje typisch Eugene. Hij is een prima chauffeur en ik kan goed met hem samenwerken, maar hij "mauwt"  altijd overal over en bij herhaling. Daarbij kan hij zichzelf niet zo goed vermaken dus plakt nog wel eens als een schaduw aan me.. Gelukkig heb ik van meet af aan duidelijk gemaakt dat ik m'n eigen ruimte nodig heb en ook tijd voor mezelf. En ook gelukkig heeft hij prima contact met de groep; dus dat scheelt!).
Bovenstaande is dan een ochtendje in Kasane, Botswana! Leuk, he?
De volgende keer dat ik kan schrijven duurt nog wel een poos.Misschien over 4 dagen in Rundu, maar ik ken de "snelheid" van de verbinding daar inmiddels maar al te goeden anders niet eerder dan over een dag of 9..... Dus: tot dan dan!Next: Rundu, dus laaaangzaaaaaam
Previous: Weer eens snel!573 Words | This page has been read 166 timesView Printable Version