Sign up your free travel blog today!
Email: Password:
My Blog My Photos My Diary My Movies My Map Message Board
Buy DVD

Buy Gift Voucher

Met Gidsie op stap.....
No Photos 9th Jul 2006
Eerste dag EN orang oetans

Hoi hoi!
De orang oetan trip gisteren was ronduit geweldig! We zijn in een bemobusje (waar in Nl max. 8 personen in vervoerd mogen worden.....) naar Bukt Lawang gereden. Op enig moment zaten we met 21 mensen (excl. chauffeur!) in het busje gepropt, waaronder wel een paar kinderen, dat dan weer wel. Lekker warm en cozy..... Na een rit van bijna 3 uur daar aangekomen. Eerst het hotel waar Patries met haar groep naar toe gaat bezocht en lekker geluncht. Het laatste stukje in de bemo naar B.Lawang zat er een zekere Thomas bij ons. Spreekt een beetje Nederlands en goed engels. Hij is gids ter plekke en heeft ons, nadat we nog een stukje Javaanse bruiloft hebben meegemaakt, meegenomen de jungle in voor een jungle-track, in de hoop dat we orangs zouden zien. Na een half uur in de dampende jungle zagen we opeens een orang oetan aan komen lopen over het pad. Echt waar! Met een onderzoeker er achteraaan die zei dat we afstand moesten houden omdat deze orang wel eens agressief is. Kunnen jullie het je voorstellen? Dat er een orang oetan naar je toe komt lopen over een pad in de jungle? Om kort te zijn, op een gegeven moment waren er 7 orangs waaronder 2 baby's om en boven ons. Geweldige ervaring. Hebben de jungletracking niet afgemaakt, zijn gewoon daar gebleven om te genieten. De orangs komen uit het opvangcentrum voor orang oetans Bohorok en zijn gedeeltelijk al gerehabiliteerd maar blijven nog wel bij elkaar in de buurt. In het wild opgegroeide dieren leven veel meer solitait. Anyway. Terug in een bemobusje. Duurde nogal wat langer dan de heenweg. Met z'n 20 en in het busje en nog 3 op het dak. Toen we in de buitenwijken van Medan waren aangekomen moesten we allebei zo nodig plassen dat we voortijdig zijn uitgestapt. Na bij een benzinestation te hebben geplast lopend richting busterminal gelopen. Tja... en toen ben ik in het open riool gevallen. Zo'n 1 1/2 meter naar beneden, in het betonnen riool. Flinke schaafplekken en een behoorlijk stijve, zere knie. En vies, he? Gelukkig niks ernstigs (dank voor alle beschermengeltjes, reizende boedha, Heilige Christofels, tijgerogen en andere guardians!). Was allemaal de schuld van een taxi waardoor ik een stap opzij deed en dus in de goot belandde. Gelukkig wilde de taxi ons naar het hotel brengen. Flink gedouchet en ontsmet en toen hobbelend (stijve knie, he) naar de overkant van de straat om te eten. Heel gezellig. Terug in het hotel bleek er een muis in het bed van Patries te zitten (in de matras onder de matras, ben de naam van dat soort bed ff kwijt). Grote hilariteit natuurlijk en dus een andere kamer. Jaaaaa, je maakt wat mee hier!
Vanochtend met taxi naar vliegveld om groep op te halen. En ja hoor, ik bofte, er waren 2 mensen niet meegekomen vanuit Kuala Lumpur! Gelukkig is de lokale agent helemaal geweldig! De groep en ik zijn onze reis "gewoon" begonnen; de lokale agent heeft het tweetal, wat 5 uur later in Medan arriveerde, opgevangen en per taxi naar Samosir (in het Toba Meer) gestuurd. Maar wat bleek? Hun bagage was niet meegekomen. Nu bleek dat er, toen iedereen z'n/haar kamer had betrokken hier op het eiland, 1 tas over te zijn. Juist ja, van het tweetal. Een tas wordt nog vermist, maar ook daar gaat de lokale agent zich mee bemoeien. Fijn, zo'n lokale agent! Echt waar!
De groep is gemelleerd. Zitten erg leuke mensen tussen en een paar meer kritische. Maar de ervaring vorige week met de inwerkreis heeft al geleerd dat vermoeidheid deze eerste dag hen parten speelt. Tomorrow is another day. Tot zover gaat het goed!
Ga nu lekker slapen. Later vanzelf weer meer!

Next: Al een aardig eindje op weg
Previous: Alweer 1? Ja, alweer 1!678 Words | This page has been read 210 timesView Printable Version